Procedura de punere în operă a Casei din Lemn

Lemnul este ușor de utilizat, cât și curat și precis, deoarece se prelucrează industrial la sediul de producție. Casa se pre-montează tot la sediul de producție, se demontează după vizitele sau acordurile necesare, se livrează și se montează final la locul destinației. Astfel, erorile sunt eliminate și totodată există mai puține deșeuri.

Durata de fabricație pentru construcția Casei depinde de complexitatea Proiectului.

Construcția finală a pre-montajului casei, ce urmează a fi montată la fața locului de amplasare, se demontează după vizitele sau acordurile necesare, apoi se notează și se codifică fiecare element în parte. Se sortează pe forme și dimensiuni, se etichetează, se ambalează și se încarcă în mijlocul de transport care pleacă spre destinație și montaj final.

În timpul transportului kit-ului de construcție, echipa de constructori se deplasează la locul de montaj, împreună cu mijloacele tehnice necesare fazei de instalare a casei.

În condiții normale, ca și timp de execuție, pentru o suprafață medie de 100 mp, durează minim o lună în producție (depinde de gradul de complexitate) și două săptămâni la fața locului (pe teren), chiar și trei săptămâni, depinde de condițiile meteo.

Prețul casei nu include transportul acesteia la destinație. Se semnează contract cu Societate Autorizată în domeniu (Casă de Expediție) sau se poate evalua, în funcție de alegeri și de preferințe, și introduce în costul inițial al construcției.

În general, pentru transportul componentelor unei Case cu o suprafață medie de 100 mp, este suficient un camion de 15 – 20 tone.