Umiditatea optimă a aerului din interior- calitatea aerului din interior

Pereții formați din dulapi de lemn masiv au capacitatea de a absorbi umezeala, cât și de a o elibera înapoi în cameră atunci când aerul este uscat. Acest lucru ajută la prevenirea alergiilor și a infecțiilor respiratorii.

Umiditatea optimă pentru ca aerul din interior să fie sănătos este cuprinsă între 30 – 55 %. La acest nivel de umiditate, aerul este ușor de respirat și dezvoltarea de elemente negative este redusă la minim.

Pereții formați din dulapi de lemn masiv contribuie la un trai sănătos prin lipsa efectului de „pereți umezi”, adică a igrasiei, mucegaiului etc., deoarece absorb umiditatea.

Cu cât mai mult lemn masiv este utilizat în pereții interiori ai unei case, cu atât mai bine se menține nivelul optim de umiditate în interior și cu atât calitatea aerului din interior devine mai sănătoasă. Acesta este motivul pentru care într-o casă din lemn este ușor de respirat.

De asemenea, izolația suplimentară necesară se plasează în zone determinate astfel încât să nu afecteze calitățile naturale ale lemnului.