Pentru construcția Casei din Lemn

Costul se stabilește pe baza Proiectului și depinde, de asemenea, de Varianta de Construcție necesară (varianta grosimii pereților necesari), de suprafața construită desfășurată, de gradul de complexitate al construcției și a compartimentărilor interioare, a teraselor și, după caz, balcoanelor dorite, planurile cotate și cotele de înălțime.

Ca punct de pornire – cost de pornire, se utilizează Varianta de Construcție pentru suprafața construită desfășurată.

Varianta de Construcție necesară (varianta grosimii pereților necesari) se stabilește în funcție de complexitatea Proiectului și de zona de amplasare a casei, împreună cu arhitectul.

Pereții din Lemn Masiv se împart în trei categorii principale: Simpli, Lambrisați și Dubli.

Variante de Construcție (variante ale grosimii pereților)

Ca punct de pornire – cost de pornire, se utilizează următoarele Variante de Construcție pentru suprafața construită desfășurată, respectiv:

Varianta 1Varianta 2Varianta 3

Varianta cu Pereți Exteriori Simpli

Perete simplu, din dulapi masivi de 40 mm sau de 60 mm grosime

230 Euro/mp , cu Pereți Exteriori Simpli și Pereți Interiori Simpli de 40 mm grosime

Grosime exterioară 40 mm – Valoare coeficient transfer termic 1,30 W/m2 K

Această Variantă se mai poate realiza aplicând Izolație ignifugă de minim 100 mm grosime pe suprafața exterioară a Pereților Exteriori Simpli și se poate ajunge la o Grosime exterioară de 140 mm – Valoare coeficient transfer termic 0,32 W/m2 K, dar aspectul lemnului va fi ascuns pe suprafața exterioară.

270 Euro/mp , cu Pereți Exteriori Simpli și Pereți Interiori Simpli de 60 mm grosime

Grosime exterioară 60 mm – Valoare coeficient transfer termic 0,92 W/m2 K

Această Variantă se mai poate realiza aplicând Izolație ignifugă de minim 100 mm grosime pe suprafața exterioară a Pereților Exteriori Simpli și se poate ajunge la o Grosime exterioară de 160 mm – Valoare coeficient transfer termic 0,29 W/m2 K, dar aspectul lemnului va fi ascuns pe suprafața exterioară.

Atenție

Valorile coeficienților de transfer termic sunt preluate din surse informative.

Varianta cu Pereți Exteriori Simpli Lambrisați pe interior (construcție în două etape – două faze de montaj la locul destinației)

Atenție

Pentru Variantele Lambrisării, construcția se realizează în două etape – două faze de montaj la locul destinației. Lambrisarea se realizează în a doua fază de montaj, deoarece construcția are nevoie de cel puțin 3 luni de tasare a zonelor de îmbinare.

Prin urmare, vor fi din nou costuri pentru transportul construcției necesare fazei a doua de montaj și pentru transportul, cazarea și mesele persoanelor necesare pentru a doua fază de montaj sau costul pentru a asigura societatea noastră aceste servicii, dacă construcția va fi realizată pe o rază mai mare de 50 km față de sediul de producție. Termenul zilelor necesare, cât și numărul de persoane necesare, se analizează în funcție de complexitatea construcției.

Manopera montajului construcției la fața locului este inclusă în preț (manoperă montaj).

Perete simplu, lambrisat pe interior și izolat

Dulapi masivi de 40 mm sau de 60 mm grosime

Elemente separatoare și de fixare a lambriului, de grosimea izolației, între pereți

Izolație ignifugă de minim 100 mm grosime

Lambriu interior de 20 mm grosime și colțare de finalizare

Colțare metalice de fixare și culisare a pereților exteriori, între pereți, în zone ascunse

Cu un rând de Perete Exterior de 40 mm grosime, rezervă pentru Izolația ignifugă de 100 mm grosime și Lambriu la interior cu grosimea de 20 mm:

– 310 Euro/mp , cu Pereți Interiori Simpli de 40 mm grosime

Grosime exterioară 160 mm – Valoare coeficient transfer termic 0,29 W/m2 K

Cu un rând de Perete Exterior de 60 mm grosime, rezervă pentru Izolația ignifugă de 100 mm grosime și Lambriu la interior cu grosimea de 20 mm:

– 360 Euro/mp , cu Pereți Interiori Simpli de 60 mm grosime

Grosime exterioară 180 mm – Valoare coeficient transfer termic 0,26 W/m2 K

Atenție

Valorile coeficienților de transfer termic sunt preluate din surse informative.

Varianta cu Pereți Exteriori Dubli

Perete dublu

Dulapi masivi de 40 mm sau de 60 mm grosime

Izolație ignifugă de minim 100 mm grosime, plasată între cei doi pereți de aceeași grosime

Dublă chertare

Cu două rânduri de Pereți Exteriori de 40 mm grosime și rezervă pentru Izolația ignifugă de 100 mm grosime, între pereți:

– 400 Euro/mp , cu Pereți Interiori Simpli de 40 mm grosime

Grosime exterioară 180 mm – Valoare coeficient transfer termic 0,24 W/m2 K

Cu două rânduri de Pereți Exteriori de 60 mm grosime și rezervă pentru Izolația ignifugă de 100 mm grosime, între pereți:

– 450 Euro/mp , cu Pereți Interiori Simpli de 60 mm grosime

Grosime exterioară 220 mm – Valoare coeficient transfer termic 0,22 W/m2 K

Atenție

Valorile coeficienților de transfer termic sunt preluate din surse informative.

150 Euro/mp suprafață construită desfășurată pentru Terasă acoperită, în extensia construcției, variantă medie de complexitate, fără dușumea exterioară;

175 Euro/mp suprafață construită desfășurată pentru Terasă acoperită, în extensia construcției, variantă medie de complexitate, cu dușumea exterioară;

200 Euro/mp suprafață construită desfășurată pentru Balcon acoperit, în extensia construcției, variantă medie de complexitate, cu dușumea exterioară.

Construcția conține:

 • Bază materială – lemn masiv de esență ușoară, tip molid, uscat până la 18 % umiditate stabilizată (între 14 % – 18 % , depinde de umiditatea perioadei în care construcția este realizată), uscare parțial naturală și parțial forțată;
 • Tratament antibacterian și antifungic pentru tot materialul lemnos;
 • Lac specific pentru Interior și Lac specific pentru Exterior (tratament pentru protejarea lemnului masiv) pentru toate componentele: pereți exteriori, pereți interiori despărțitori, uși, ferestre și luminatoare (după caz), dușumea, grinzi și acoperiș;
 • Uși interioare și Uși exterioare – model clasic, din lemn masiv și parțial stratificat, echipate cu feronerie corespunzătoare – feronerie cu închidere multipunct în cazul Ușilor Exterioare, și chedere de etanșare pentru falț;
 • Ferestre și Luminatoare, după caz, cu rame din lemn masiv, echipate cu feronerie corespunzătoare cu închidere multipunct și chedere de etanșare pentru falț;
 • Sticlă termopan Float + Float (2 straturi de sticlă) pentru suprafețele vitrate;
 • Pereți exteriori, formați din dulapi lemn masiv în funcție de Varianta Constructivă necesară a pereților exteriori, cu îmbinare în dublu nut și feder pe orizontală, chertați pe colțuri vertical;
 • Pereți interiori despărțitori (compartimentări interioare), formați din dulapi lemn masiv în funcție de Varianta Constructivă necesară a pereților interiori despărțitori, cu îmbinare în dublu nut și feder pe orizontală, chertați pe colțuri vertical;
 • Dușumea de interior din lemn masiv, pentru Parter, cu grosime de 20 mm, cu îmbinare pe lățime prin simplu nut și feder. Casete separatoare pentru rezerva Izolației ignifuge de 50 mm grosime și colțare de finalizare;
 • Dușumea de interior din lemn masiv, pentru Etaj sau pentru Mansardă, cu grosime de 40 mm, cu îmbinare pe lățime prin simplu nut și feder, peste grinzi aparente (vizibile), și colțare de finalizare;
 • Grinzi din dulapi lemn masiv pentru zonele de rezistență la acoperiș;
 • După caz, grinzi și căpriori din material lemnos bilamelar pentru zonele de rezistență la acoperiș;
 • Acoperiș tip astereală, cu finisaj și formă tip lambriu cu grosime de 20 mm, îmbinat în simplu nut și feder, dispus pe grinzi aparente (vizibile). Casete separatoare peste astereală pentru rezerva Izolației ignifuge de 100 mm grosime;
 • Carton bitumat cu ardezie pentru ruperea legăturilor între lemn și beton;
 • Elemente speciale de consolidare a construcției pe placa betonată;
 • Montaj izolații ignifuge necesare;
 • Manoperă montaj construcție la fața locului;
 • Montajul învelitoarei care se plasează peste acoperiș, doar dacă aceasta este din Țiglă Ceramică sau Tablă Ambutisată și dacă acoperișul va fi realizat în maxim 4 ape.

●  Pentru posibile grosimi mai mari sau mai mici necesare, altele decât cele prezentate, se va realiza altă Analiză de Cost, cât și în cazul în care se va dori altă Sticlă pentru suprafețele vitrate, în locul sticlei termopan Float + Float (2 straturi de sticlă) sau în cazul în care se vor dori alte modele pentru Uși, altele decât modelele clasice.

● Cota de înălțime reprezintă cota standard. Alte cote de înălțime, cât și Acoperișurile cu mai multe coame, dolii și cornișe, lucarne sau velux-uri, vor face obiectul unei Analize de Cost aparte.

● Pentru alte cazuri de folosință a spațiului interior care necesită un trafic mai intens, se poate analiza aplicarea, pe dușumea, unui strat suplimentar de Lac pentru trafic.

Atenție

În cazul în care construcția nu este pe întindere parter, Scara Interioară pentru acces la Etaj sau pentru acces la Mansardă, face parte din discuții ulterioare și nu intră în preț, deoarece nu se cunoaște modelul dorit.

De asemenea, posibile Uși Culisante ale posibilelor Spații pentru Dressing, Spații pentru Depozitare, Spații pentru Cămară etc., fac parte din discuții ulterioare și nu intră în preț, deoarece nu se cunoaște modelul dorit, dacă conțin și sticlă sau nu etc.

Beneficiarul trebuie să asigure următoarele materiale/servicii cu Societate Autorizată în domeniul respectiv, deoarece acestea reprezintă materiale/servicii auxiliare necesare finalizării construcției și nu țin de domeniul nostru de activitate. De asemenea, ne oferim disponibilitatea informării spre furnizorii/producătorii necesari sau putem evalua, în funcție de alegeri și de preferințe, și introduce în costul inițial al construcției casei:

 • Proiectul Autorizat, cu detaliile necesare pentru execuție și Autorizația de Construire;
 • Ignifugare, operație care va fi stabilită anterior. Zonele cu risc de incendiere sunt echipate cu material izolant ignifug după cum se specifică, acesta fiind însoțit de documente care să ateste conformitatea și garanția producătorului. Pentru garanție asupra cauzelor de incendiu, se recomandă ignifugarea construcției cu Societate Autorizată în domeniu;
 • Transport construcție către locul destinației;
 • Învelitoarea, folia anti condens și dispersie, jgheaburile și accesoriile – se plasează peste Acoperiș: Țiglă Ceramică, Tablă Ambutisată, Olană etc., în funcție de ceea ce se va dori sau, după caz, în funcție de ceea ce se va impune de către zona în care construcția va fi amplasată;
 • Costul montajului Învelitoarei, doar dacă aceasta este alta decât Țiglă Ceramică sau Tablă Ambutisată sau dacă Acoperișul va fi realizat cu o complexitate mai mare decât în 4 ape, cost care se analizează în funcție de complexitatea învelitoarei și complexitatea construcției; 
 • Izolația ignifugă dorită – polistiren expandat ignifug, vată minerală, termoizolație din lână de oaie etc., care se plasează în zonele cu risc de incendiere – sub învelitoare, sub dușumeaua parterului și, după caz, între pereții lambrisați sau între pereții dubli, în funcție de Varianta Constructivă necesară a pereților (montajul izolației ignifuge este inclus în preț);
 • Baiț pentru dorințe suplimentare de culoare și costul manoperii punerii în operă;
 • Placa betonată și fundația, după caz, în funcție de Proiect;
 • Instalații electrice, sanitare și termice;
 • Dacă construcția va fi realizată pe o rază mai mare de 50 km față de sediul de producție, manopera montajului construcției la fața locului este inclusă în preț (manoperă montaj), mai puțin transportul, cazarea și mesele persoanelor necesare pentru montaj sau costul pentru a asigura societatea noastră aceste servicii. Termenul zilelor necesare, cât și numărul de persoane necesare, se analizează în funcție de complexitatea construcției.

Atenție !

Societatea noastră este Autorizată pe domeniul Producției și Montajului Construcțiilor din Lemn Masiv.

Casa va fi realizată „la cheie” din perspectiva domeniului nostru de activitate și se oferă Garanție și Instrucțiuni de folosire și păstrare a calității.

Pentru celelalte materiale/servicii auxiliare necesare, pe care beneficiarul trebuie să le asigure, putem informa cu Societăți Autorizate în domeniul respectiv, iar beneficiarul trebuie să solicite Garanție. De asemenea, putem evalua, în funcție de alegeri și de preferințe, și introduce în costul inițial al construcției casei.